Om Anne Knudsen

En af mine vigtigste egenskaber, er min evne til at kunne spotte hvad andre har brug for, og lynhurtigt forstå hvordan de kan få det. Jeg ved hvilke redskaber og værktøjer der virker, og jeg ved hvilken indsigt du har brug for, for at kunne flytte dig.

Jeg er opvokset i en såkaldt helt normal familie – i hvert tilfælde set udefra. Hus, bil i garagen, sommerhus, hund. Mor, far og to piger – jeg er den yngste. Jeg har altid været fuld af liv og eventyrlyst og set i bakspejlet en sansestærk (sensitiv) pige med et stort hjerte.
Jeg lærte dog hurtigt at være stille og ikke til besvær, for når far kom hjem fra arbejde, var han træt og skældte meget ud og holdt foredrag om alt det jeg gjorde forkert. Så følelsen af at være forkert, tog plads i mig og jeg indordnede mig.

Jeg fandt ud af at mad, meget mad, gav ro og en måde at håndtere situationen på. Jeg kunne ligesom gemme mig og kun tænke på den fyldte mave.
Følelsen af at være forkert har fulgt mig i mange mange år. Og jeg var en temmelig buttet pige som lille.

I teenageårene ville jeg være ”rigtig” og fandt en løsning (troede jeg). Jeg gik på en voldsom skrap kur og tabte mig hurtigt og ekstremt meget. Jeg fik nærmest anorexi og min krop stoppede sin udvikling.
Min vægt hoppede op og ned i mange år, og jeg kender derfor til at spise på følelser. Jeg kender til den skam og skyld der følger efter en overspisning. Og de gentagne beslutninger om, at ændre på det for altid! Det holdt bare ikke.

Uddannelsesmæssigt valgte jeg at læse til Ernærings- og Husholdningsøkonom og senere diætist. Jeg troede fuldt og fast på, at det ville løse mine udfordringer, men der tog jeg fejl! Jeg blev blot endnu mere vred på mig selv, fordi jeg nu havde en viden, som ikke hjalp mig.

Så jeg ville ønske at jeg på det tidspunkt havde mødt én, som lærte mig at stoppe med at tænke på al mad som sundt/usundt eller rigtigt/forkert. Og som kunne hjælpe mig med at tale om mine tanker og følelser, og forstod hvad der var på spil. Men sådan gik det ikke. Jeg har haft mange års kamp med min vægt, min mad og mig selv. Jeg følte jeg sad i mit eget indre fængsel og ikke kunne finde en vej ud.

Når vægten gik op, pålagde jeg mig selv mere streng kontrol og forbød mig selv rigtigt meget mad og især alt det såkaldt usunde, var strengt forbudt. Det føltes godt (men jo trist) så længe min plan holdt, men ligeså forfærdeligt når den brast. Og det gør planer, som bygger på kontrol og forbud.
Alt dette har givet mig en dyb erfaring og indsigt i, hvordan andre kan have det med overspisninger eller overdrevet fokus på mad. Det kan være smertefuldt og påvirker vores liv negativt på mange måder. Men jeg er i dag faktisk dybt taknemmelig for den erfaring.

På et sent tidspunkt fik jeg endelig hjælp til at mestre mit overdrevne fokus på mad, bl.a. ved at få givet helt slip på den mange forbudstanker, så jeg i dag kan spise alt hvad jeg har lyst til og automatisk får jeg justeret mængderne i forhold til mine ægte behov. Jeg lærte at også at løse livets udfordringer på en anden måde end med mad og det er jo selvkærligt og befriende.

Professionelt har jeg 33 års erfaring med vejledning og undervisning af mennesker med kroniske livsstilsygdomme og overvægt. Jeg har arbejdet på sygehuse, i kommuner og i det private erhvervsliv. Gennem årene har jeg taget en lang række efteruddannelser, bl.a. psykoterapeut, systemisk coach, mentor i Mad & Psyke samt Qigong instruktør. Qigong er blide men effektive bevægelser, som har hjulpet mig til at mærke min krop. I januar 2017 startede jeg som selvstændig, og har udelukkende fokus på vægttabs forløb.

Når du arbejder med mig, skal du vide, at I mine øjne er kostplaner og kure en stor misforståelse iht. et vægttab. Jeg har gennem årene set, hvad det gør ved mennesker at leve efter kostplaner med indbyggede forbud og afsavn. Det vækker den indre rebel og lysten til at spise ”det forkerte” stiger. De gamle vaner kommer så hurtigt tilbage, for ingen kan leve et liv med forbud. Man giver op og følelsen af nederlag kommer. Så derfor er min tilgang til mad og vægttab: ingen forbud, sund fornuft, fokus på nydelse og succes. Og succes får vi når vi gør noget andet end vi plejer. Min vejledning vil derfor altid have udgangspunkt i at støtte dig, så du opnår langtidsholdbare resultater.

Når du arbejder med mig, vil du også have en erfaren mentor ved hånden, som har gået vejen før dig og derfor ved, hvad der skal til. Jeg deler ud af mine egne erfaringer, og bruger de mange års erfaring jeg har med menneskers forandringsprocesser.
Jeg er nysgerrig og i konstant udvikling. Jeg mærker stor forskel fra den gamle mig, som følte sig forkert og spiste på alle følelser, til mig i dag, som står godt hvor jeg står, er i kontakt med mine behov og føler mig helt fri ift. min mad og min vægt. Når livet kører for stærkt, skal jeg stadig være meget opmærksom, så det gamle forstyrrede spisemønster ikke tager fat i mig igen.

Jeg skiller mig noget ud fra andre i min branche, ved at have langt mere fokus på de mentale faktorer og dine handlinger fremfor maden. Du ved allerede så meget om mad og hvad der skal til, men min styrke er at få det frem i dig, for du har faktisk selv har nøglen til at DIN sundhed, DIN frihed og DIN glæde, så du kan skabe den fremtid, du drømmer om.
Jeg støtter dig, så du oplever at dine forandringer kommer i takt med at du får en højere bevidsthed og en trin for trin plan af mig. Selvom du måske ikke kan se det ske lige nu, så ved jeg at du har større styrke end du aner og har potentialet til en varig forandring i dig.
Jeg bruger min skarpe evne til at spotte de ting, som du ikke selv ser, der blokerer for det du ønsker. Når det kommer frem i lyset, giver det dig helt andre handlemuligheder og styrke, så du kan blive fri i dit liv og slutte fred med din mad og din vægt.

FÅ FAT I MIN POPULÆRE GUIDE:

"SÅDAN SPISER DU LÆKKERIER UDEN DÅRLIG SAMVITTIGHED"

- Vælg det du allerhelst vil have
- Lær at spise mindre slik
- Spis med nydelse
- Inspiration til vægttab uden kur

Få guiden her. Du får samtidig frit

abonnement på mit nyhedsbrev.