Hvordan du får et naturligt forhold til mad

En af mine vigtigste egenskaber, er min evne til at kunne spotte hvad andre har brug for, og lynhurtigt forstå hvordan de kan få det. 

Jeg har 35 års erfaring som klinisk diætist i sundhedssystemet, som vi kender det. Jeg har personligt mange års erfaring med at have et ret forstyrret forhold til mad og krop. Så derfor kan jeg kun sige, at jeg har oplevet hvad der ikke virker.

Det har altid gjort mig nysgerrig og konstant drevet mig til at søge viden om hvad der virker. For den traditionelle tilgang til vægttab virker jo ikke (jo for ganske få) og gør mere skade end gavn! Og det er uanset om tilgangen hedder en ”livsstilsforandring”, ”et selvkærligt vægttab” eller andet.

Studier viser at 95% af alle slankekure mislykkes, da folk tager de tabte kilo på igen. Og for 2/3 stiger vægten yderlige.

Hvis man har været på utallige slankekure, så bliver forholdet til mad ganske forstyrret, og det igangsætter så mange negative reaktioner både i kroppen og i sindet. Alle tror det er dem, der fejler, men det er metoden (kuren) der ikke virker!

I min søgning efter endnu flere redskaber, er jeg nu i gang med en international certificering i intuitiv spisning. Det er en evidensbaseret metode (til dato findes 130 undersøgelser der viser, at det virker og at det er holdbart), der blev skabt i 1995 af to amerikanske diætister, Evelyn Tribole og Elyse Resch.

I korthed handler om at genlære hvordan du lytter til din krops signaler – præcist som små børn kan helt naturligt – fordi kroppen fortæller hvad, hvor meget og hvornår de skal spise.  Forskningen bag metoden viser, at det virker!

Metoden er vægtneutral og går ud på at:

  • gøre op med slankekursmentaliteten, at udfordre madpolitiet, at give sig selv ubetinget tilladelse til at spise alt og slutte fred med maden.
  • lytte til kroppens signaler om sult, mæthed og behov og lade den guide dig i hvad, hvor meget og hvornår du spiser.
  • opdage tilfredshed og nydelse i maden.
  • opdage hvad der spænder ben og håndtere det med venlighed.
  • selvomsorg og håndtere følelser med venlighed.
  • respektere og acceptere kroppen, nydelsesfuld bevægelse og ære sundheden med balance mellem ernæring og nydelse.

At metoden er vægtneutral betyder at jeg i mit arbejde ikke har fokus på vægten.

Du kan opnå at slutte fred med maden, dig selv og din krop. Det giver ro, tilfredshed og glæde. Livet kan folde sig ud!

 

Er du nysgerrig på hvordan du kunne få hjælp? Så kontakt mig gerne for en uforpligtende samtale til 0 kr.